Головна » 2022 » Лютий » 10 » Культура їжі - запорука здоров"я нації
16:22
Культура їжі - запорука здоров"я нації

   Культура їжі – запорука здоров'я нації!

  Незбалансоване харчування –одна з причин зниження індексу здоров'я, підвищення факторів ризику розвитку в дітей хронічних захворювань. Саме тому питання реформи системи дитячого харчування у школах та садочках винесено на державний рівень.

Сьогодні нове меню у закладах освіти обговорюють всі, хто мають відношення до освітньої галузі. А особливо зацікавлені у здоровому харчуванні батьки.

    У новому меню обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, соків, зменшено споживання хліба і картоплі, збільшено споживання кисломолочних продуктів, м'яса, риби, круп та бобових. Меню стало більш різноманітне, збалансоване, а значить – корисне для здоров'я малюків. Протягом чотирьох тижнів страви майже не повторюються.

   Вперше за багато років дитячі садочки отримали куряче філе, курагу, чорнослив, родзинки, булгур, йогурт та кефір.

  З'явилося багато смачних та корисних страв : морква тушкована з чорносливом, рибна паличка з яйцем, соуси фруктові, каша пшоняна з фруктами, шарлотка з рису та овочів, бігос овочево –курячий, хлібець рибний. Банош по- гуцульськи з твердим сиром, ризотто із твердим сиром та зеленим горошком, суп болгарський та ін. Молочні каші замінені гарнірами з фруктовими підливами.  Звичайно, не завжди все нове швидко приживається. Є категорія дітей, котрі доволі вибагливі в їжі, у них з цим проблеми і вдома. Ми, дорослі, розуміємо це, тому постійно зацікавлюємо дітей, створюючи реклами та презентації нових блюд. Батьки кожного дня отримують у вайбер –групах фото – презентації сніданку, обіду та вечері. Говорять, що задоволені новим меню, адже розуміють, що всі ці зміни підуть на користь їхнім дітям.

 

 

 

Переглядів: 86 | Додав: dnz15rosinka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar